'محمدعلی محققی' معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پرشكی، افزود:
به این ترتیب نسبت استاد به دانشجوی پزشكی در دانشگاههای تحت پوشش این وزارتخانه یك به 10 است.
وی افزود : در سال 84 حدود 42 درصد از مجموعه اعضای هیات علمی ما مربی بودند كه هم اكنون با برنامه ریزی های صورت گرفته این میزان به 24 درصد رسیده و سعی می كنیم در برنامه پنجم توسعه نیز به سمت صفر شدن آن پیش برویم و استادیار، دانشیار و استاد بیشتری داشته باشیم.
وی ابراز امیدواری كرد با آموزش ها و تلاش های انجام شده و بر اساس اسناد بالادستی در پایان برنامه پنجم، اعضای هیات علمی یك پله ارتقا یافته و به مرتبه استادی، استادان ممتاز و بالاتر از آن ارتقا یابند.
محققی با اشاره به اینكه ورود اعضای هیات علمی به دانشگاه ها باید از رتبه دكترا صورت گیرد و در بخش بالینی هم كف ورودیه اعضای هیات علمی دانشنامه تخصصی است، گفت: خوشبختانه نیروی انسانی كافی داریم و آیین نامه جدید ارتقای اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشكی، كه یك سند افتخار است، به طور كامل اجرایی شود.
وی بند یك این آیین نامه را كه ناظر بر برنامه های فرهنگی استادان است مورد اشاره قرار داد و افزود: طیف وسیعی از برنامه ها را برای اجرای این آیین نامه در اختیار داریم و برای جذب بهترین ها در هیات علمی ها نیز قانون جذب كه توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده را در اختیار داریم.
وی ادامه داد: فراخوان های جذب اعضای هیات علمی مرتب صورت می گیرد و خوشبختانه انتخاب عادلانه و شایسته اعضای هیات علمی نهادینه شده است.
معاون آموزشی به كاستی های این عرصه اشاره كرد و گفت: هرچه به اعضای هیات علمی توجه كنیم باز هم كم است زیرا وظایف سنگین و زیادی در این عرصه وجود دارد كه از جمله آن ها می توان به توصیه های امام راحل، انتظارات رهبر معظم انقلاب و اسناد بالادستی اشاره كرد كه باید برآورده شوند.
وی مشكلات موجود در زمینه اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشكی را كوچك بودن ساختار مركز، ماندگاری استادان در مناطق محروم، مشكلات رفاهی اعضای هیات علمی در دانشگاه ها، كم بودن سرانه فرهنگی و رفاهی آنان، كمبود فضاهای فیزیكی و عدم تقویت بایسته نهادهای نظارتی بر امور هیات علمی ها از جمله هیات ممیزی مركزی و دانشگاه ها، اعلام كرد و گفت: امیدواریم این مشكلات نیز مرتفع شود.
اجتمام**9105** 1568